MUSACA CU CARTOFI PIURE ȘI CARNE TOCATĂ

INGREDIENTE:
— 2KG CARNE TOCATĂ
— 3KG CARTOFI
— 2-3 CEPE
— 1 MORCOV MEDIU
— ULEI DE FLOAREA SOARELUI
— 2 LINGURI BULION SAU 400 ml ROȘII CUBURI ÎN SOS TOMAT
— 200gr SMÂNTÂNĂ
— 100 gr CAȘCAVAL
— 2 OUĂ
— PĂTRUNJEL
— CIMBRU
— FOI DE DAFIN
— SARE, PIPER, BOIA DULCE, DELICAT
— 300 ml LAPTE
— O LINGURĂ DE MARGARINĂ

PREPARARE:
ÎNTR-O TIGAIE ADÂNCĂ ȘI ANTIADERENTĂ PUNEM LA ÎNCINS ULEIUL DUPĂ CARE ADĂUGĂM CEAPA TOCATĂ MĂRUNT ȘI MORCOVUL DAT PE RĂZĂTOARE. CĂLIM CEAPA ȘI MORCOVUL PÂNĂ CÂND PRINDE O CULOARE AURIE DUPA CARE ADUGAM UN SFERT DE PAHAR CU APĂ, AMESTECĂM PÂNĂ SCADE, DUPĂ CARE MAI ADĂUGĂM UN SFERT DE PAHAR DE APĂ. DUPĂ CE SCADE DIN NOU ADĂUGĂM BULIONUL, ÎL CĂLIM ȘI PE ACESTA PUȚIN ȘI ADUGĂM SAREA, PIPERUL, BOIA, FOILE DE DAFIN ȘI CIMBRUL. ADUGĂM JUMĂTATE DE PAHAR CU APĂ ȘI LĂSĂM SĂ SE PĂTRUNDĂ AROMELE CÂTEVA MINUTE, DUPĂ CARE ADĂUGĂM CARNEA TOCATĂ PESTE. AMESTECĂM ENERGIC PENTRU A SE UNIFORMIZA, ADUGĂM ÎNCĂ O JUMĂTATE DE PAHAR CU APA ȘI AMESTECĂM DES PENTRU A NU SE ARDE CARNEA PREȚ DE CIRCA 20 DE MINUTE LA FOC MEDIU! SPRE FINAL ADĂUGĂM PĂTRUNJELUL PROASPĂT, TOCAT MĂRUNT! SEPARAT, PREGĂTIM UN PIURE DE CARTOFI EXTRAPUFOS, ASTFEL, SCURGEM CARTOFII FIERȚI DE APĂ, APOI ADĂUGĂM PESTE EI O LINGURĂ PLINĂ VÂRF CU MARGARINĂ, PUȚINĂ SARE ȘI LAPTELE! PISĂM CARTOFII CU UN ZDROBITOR PÂNĂ OBȚINEM O TEXTURĂ PUFOASĂ!
UNGEM O TAVĂ CU PUȚIN ULEI, APOI ÎNTINDEM UNIFORM UN STRAT DE PIURE, APOI, AVEM 2 OPȚIUNI, FIE PUNEM JUMATE DIN CONȚINUTUL CU CARNE, APOI UN STRAT DE PIURE, APOI RESTUL DE CARNE ȘI ÎN FINAL RESTUL PIUREULUI, FIE, UN PRIM STRAT MAI GROS DE PIURE, TOT CONȚINUTUL DE CARNE APOI RESTUL PIUREULUI ÎNTINS ȘI EL UNIFORM PESTE CARNE, CARE LA FEL VA FI UN STRAT MAI GROSUȚ! ORICE VARIANTA ATI ALEGE, GUSTUL VA FI LA FEL DE SAVUROS. ACEASTA OPȚIUNE ȚINE STRICT DE ORNAMENT! ÎN CONTINUARE RĂZUIM FIN CAȘCAVALUL PE RĂZĂTOARE, ADĂUGĂM CELE 2 OUĂ ȘI SMÂNTÂNA ȘI AMESTECAM PÂNĂ SE OMOGENIZEAZĂ. TURNĂM SOSUL DEASUPRA ULTIMULUI STRAT DE PIURE ȘI UNIFORMIZĂM FRUMOS SOSUL. ACESTA VA DA ATÂT UN ASPECT SENZAȚIONAL CÂT ȘI UN PLUS DE SAVOARE! PUNEM TAVA LA CUPTORUL PREÎNCĂLZIT LA 170-180 DE GRADE TIMP DE 40-50 DE MINUTE. PENTRU CUPTOARELE PE GAZ, FLACĂRA LA NIVEL MEDIU! DUPĂ COACERE, SCOATEM TAVA ȘI O LĂSĂM LA RĂCIT! NU TĂIEM CÂT ESTE CALDĂ DEOARCE SE VA SFĂRÂMA! POFTĂ BUNĂ!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *