INGREDIENTE:
— 1KG CARNE TOCATA VITĂ SAU AMESTEC
— 3 CONSERVE CU FASOLE DE 400GR
— 1 CONSERVĂ CU ROȘII TĂIATE CUBURI DE 400GR
— 1 CEAPĂ MARE SAU 2 MEDII
— 3 ARDEI GRAȘI (DACĂ AVEȚI ȘI GALBENI ȘI ROȘII E ȘI MAI BINE)
— 3-5 CĂȚEI DE USTUROI
— FOI DE DAFIN
— SARE, PIPER
— 1 LINGURIȚĂ DE BOIA DULCE
— 1 LINGURIȚĂ DE BOIA IUTE( DACĂ VĂ PLACE MÂNCAREA FOARTE PICANTĂ PUTEȚI PUNE 1 ARDEI IUTE TOCAT FOARTE FIN, ATENȚIE FĂRĂ SEMINTE)
— ULEI
— 1 PAHAR DE 200ml cu apă!

MOD DE PREPARARE:
SE TOACĂ MĂRUNT CEAPA, ARDEIUL GRAS, USTUROIUL ȘI EVENTUAL ARDEIUL IUTE PENTRU AMATORII DE EXTRA PICANT! ACESTEA SE CĂLESC CIRCA 2 MINUTE ÎN ULEI ÎNCINS ÎNTR-O TIGAIE ANTIADERENTĂ, DUPĂ CARE ADĂUGĂM SAREA, PIPERUL, BOIA DULCE ȘI CEA IUTE, FOILE DE DAFIN ȘI JUMĂTATE DIN PAHARUL CU APĂ. AMESTECĂM BINE PENTRU A SE ÎNTREPĂTRUNDE AROMELE; DUPĂ CIRCA 5 MINUTE ADĂUGĂM CARNEA TOCATĂ, AMESTECĂM BINE ȘI DES PENTRU A NU SE ARDE PENTRU CIRCA 10 MINUTE, DUPĂ CARE ADĂUGĂM ȘI CEALALTĂ JUMĂTATE DE PAHAR CU APĂ! LA FEL MAI LĂSĂM SĂ SE GĂTEASCĂ CARNEA PREȚ DE 10-15 MINUTE LA FOC MEDIU, AMESTECÂND CONSTANT PENTRU A NU SE ARDE. DUPĂ CELE 15 MINUTE ADĂUGĂM ROȘIILE CUBURI DIN CONSERVĂ, AMESTECĂM ȘI LE LĂSĂM ȘI PE ACESTEA SĂ SE ÎNTREPĂTRUNDĂ BINE ÎN JUR DE 10 MINUTE, IAR PE FINAL AVEM FASOLEA, DEOARCE FASOLEA LA CONSERVĂ ESTE DEJA FOARTE FRAGEDĂ; O ADĂUGĂM ȘI PE ACEASTA ȘI AMESTECĂM, PENTRU CIRCA ÎNCĂ 10 MINUTE! DACĂ SOSUL CONSIDERAȚI CĂ A SCĂZUT FOARTE MULT MAI PUTEȚI ADĂUGA UN SFERT DE PAHAR CU APĂ ( ÎNSĂ LUAȚI ÎN CONSIDERARE CA CHILLI CON CARNE ÎN SINE ESTE UN SOS FOARTE GROS, NU ZEMOS).
DUPĂ CELE ÎNCĂ CIRCA 10 MINUTE, GUSTĂM DACĂ MAI ESTE NEVOIE DE SARE SAU BOIA IUTE, DACĂ NU, OPRIM FOCUL.
CHILLI CON CARNE ÎN SINE ESTE O MÂNCARE GREA, CARE ESTE DE PREFERAT A SE MÂNCA CALDĂ ȘI SIMPLĂ NU ARE ACELAȘI FARMEC DELOC DACĂ NU ESTE ÎNSOȚITĂ ÎN FARFURIE ȘI CU UN PIURE PUFOS DE CARTOFI SAU UN PILAF CU OREZ CA LA CARTE! PRIMA OPȚIUNE DE GARNITURĂ, PIURE-UL DE CARTOFI ESTE ȘI CEA MAI DES FOLOSITĂ! COMBINAȚIA ESTE SENZAȚIONALĂ!
POFTĂ BUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *